Известие

Collapse
No announcement yet.

Налягане на маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей
    Първоначално публикувано от ivansirakoff
    то реално ли се мери то от този датчик???
    ами разбира се че не
    А според мен руският датчик си мери ОК, просто уредът на таблото не е калибриран за него, естествено. За съжаление още не мога да намеря за вазовския какви са съпротивленията за 0-8 бара, за да ги сравня с тези на оригиналния - тогава може лесно да се сметне какво е отклонението. Освен това май има и различни датчици - щом едни искат "модификация" на буксата, а други - не...?
    Но независимо от тези неща, за мен този вариант е ОК - не ме дразни достатъчно, за да ме стимулира да дам 60+ лева . Още повече, че се вписва в концепцията на другите уреди - стрелката да седи вертикално нагоре при оптимални стойности на замервания параметър

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

колега ,ако много държиш за стойностите на датчика/руския/ мога да ги потърся...
      ще пиша след ? дни за отговор / или най много да взема да ги замеря собственоръчно.
      а би ли побликувал данни на оригиналния датчик?
      Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

От сервизното ръководство:

Comment

Ако сте забелязали в ръководството на 155 дават, че слагат два датчика, които дават различни съпротивления. Руския е между тях.

Ако някой го дразни скалата да си я коригира с едно съпротивление за 5 стинки.

Comment

Ъпдейт (ама без снимки, че забравих да щракна):
            Вчера след усилно юркане маслото най-после стигна къмто 90 градуса. На празен ход датчикът показваше 2 (или съвсем малко надолу) бара, при ускорение - 3-5 бара.

Comment

Първоначално публикувано от bass
              Ъпдейт (ама без снимки, че забравих да щракна):
              Вчера след усилно юркане маслото най-после стигна къмто 90 градуса. На празен ход датчикът показваше 2 (или съвсем малко надолу) бара, при ускорение - около 3-5 бара.
              е това вече е у нормите
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Мда, ама ме навежда на мисълта, че маслото ми е баят кирливо, щом си променя характеристиките в такъв диапазон. В случая загрято май е ОК, но ако свие студ може и да не мога да завъртя

Comment

Днес и при мен датчика взе да показва на празен ход при 80 градуса на водата 0 бара.... дразни това... като се сменя датчика тече ли масло и къде му е точно мястото? До колкото разбрах тоя руския модел реагира добре на промените, ама не мери вярно откъм скалата на нашите коли. Някой разбра ли в какви граници са промените в съпротивленията и дали е линейна зависимостта да може да се добави едно резисторче?

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

didofurnira

днес давам на контакт лампата на маслото светва паля и
                    ко да гледам 0 бара загряла незагряла все си е там
                    и сега ко руски датчик или оригинален/гаражно произвотство /
                    alfa 155 1.8TS '93/ BRC/ ME + АП

Comment

Re: didofurnira

Първоначално публикувано от didofurnira
                      Или наистина е 0 бара.

sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Re: didofurnira

Първоначално публикувано от The_Game
                        Първоначално публикувано от didofurnira
                        Или наистина е 0 бара.

лампата свети стрелката е в ляво
                        като запаля отива на 0 бара и лампата огася
                        alfa 155 1.8TS '93/ BRC/ ME + АП

Comment

Re: Налягане на маслото

Първоначално публикувано от Alfa User
                          От известно време насам забелязах нещо обезпокоително. А именно, че при температура на двигателя в работната зона, налягането на маслото при свободен ход пада почти до нулевото деление на скалата. Досега никога не е падало чак дотам - при тихи обороти стоеше на около 2-2.5 атмосфери. Количеството на маслото е в нормата, не се е пресякло или нещо подобно. Масълцето е Selenia Gold 10W40. Някой да има идея за какво иде реч ???
                          Здрасти колега.
                          Честита нова година.
                          По темата-смени датчика-сложи от Лада /с преходник./Моята е така.За 6 лв. спестяваш 50.
                          А маслото..аз Селения не карам.Колата ми не го понася .Много е тънко.Карам Валволин макс лаиф-за автомобили над 100 х. км.-Няма ядове
                          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Вече и аз имам проблем с датчика
                            Last edited by The_Game; d.m.y г., 01:31.

Comment

налягането

Никой не е писал скоро,ама не си заслужава нова тема.Излагам фактите първо;155,2.0,8 клапана,214 хиляди километра,масло Селения 20к на 4000 км,От както я имам налягането при палене на студено,отчиташе около 5 бара налягане,при загрято масло около 80-90 градуса падаше до 1-1.5 на празен ход,при каране над 3000 оборота стрелката отчиташе 4-4.5.Колата ми стои в гараж под къщата,в него винаги е около 10градуса през зимата.От една седмица на сам,при първото палене едвам ходи до 4,а след около 10-15 минути пада в нулата (независимо колко градуса се е загряло маслото) контролната лампа угасва още с въртенето на стартер дори и да падне до нулата после,не свети или премигва.Мотора си работи еднакво,масло съм долял около 100 грама откакто съм го сменил (предполагам синтетиката му идва тънко,макар че лятото го сменях и нямах проблеми с налягане и горене) по 5 пъти на ден го проверявам сега.Честно казано обзема ме паника всеки път когато го погледна че стрелката седи в 0-та по светофарите,дори ме е страх да я оставя да работи повече време на празен ход.Ясно ми е че датчика ще се смени с оригинален.Интересува ме има ли начин да се замери истинското и налягане?Примерно като уреда за мерене на компресия?!Дали маслото не и харесва вече (егати 20к след 4000км да се скапе толкова рязко,същото си го донесох от Италия,карам ТИР и си нося всичко за нея от там Маслото след около 300-500 км започна да почернява,мотора е чист (поне доколото мога да видя през капачката за маслото.Филтъра също е на Алфа Ромео,дали той може да задържа маслото?Преди седмица и сложих G.L свещи и кабели (купени лично от мен от магазин на Алфа в Милано),термостат Berh и антифриз Paraflu,също сменени преди седмица,от тогава падна и налягането.Аз ли съм и направил нещо или проблема и е от друг фактор?!?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Зачисти буксата на датчика ?

Comment

Working...
                                X